Followers

Wednesday, 1 February 2012

Bole Jadi Bengong Kalau Hari Hari Macam Nie.

Okay. Hari nie nak cerita pasal apa yang mengusutkan kepala saya nie. Dulu masa sekolah sibuk borak borak dengan kawan kawan ape yang nak buat lepas habis sekolah. Pastu semua orang kata nak lepak lepak laa. Pastu nak kerja laa. Tapi saya lain. Saya cakap laa yang saya tak bole kerja. Parents tak bagi. Then bila tengok kawan kawan pun ramai yang kata taknak kerja. Nak lepak lepak kat rumah rehat rehat. Tapi sekarang lain yang jadi. Budak budak ramai yang kerja. Saya duduk rumah jea. Kalau dah kerja sape jea yang nak lepak kan.  Memang takde sape lah yang nak lepak. Nak taknak kena lah duduk rumah. Sangat bosan. Tak tau nak buat apa. Mula mula ada lah jugak fikir nak kerja. Bila cari kerja dapat macam taknak pulak. Dulu dapat tapi dea offer jauh. So tade lah terima. Bila sekarang nak cari kerja balik tade sape pun yang call. Macam karma dow. Actually bole jea pegi cari kerja lagi. Tapi ada satu sebab yang menghalang diri nie nak cari kerja. Saya fikirkan kalau lah saya dapat kerja, nanti tak bole lepak lepak. Nak keluar hangout pun susah. Tapi bila tak kerja pulak bosan duduk rumah. Duit pun tade. So tak tau lah nak kerja ke taknak dow. Tak tau nak mintak opinion sape. Hmm tu jelah untuk entry hari nie. Kalau nak comment sila tinggalkan jea comment anda tu yea. Assalamualaikum. :)

2 comments:

Intan Wandalaara said...

hi.. kak lily datang sini follow awak :)
jemput singgah ye :)

Syafiqa Jaafar's :) said...

dah singgah dah. dah follow sekali. :D