Followers

Saturday, 31 December 2011

Opening. :D

Winkwink. Hyeee. Saya baru balik keluar dengan Hafiz tadi. Pegi breakfast. Pastu dea mengidam pulak makan tutti. Haih. Kalah orang pregnant pulak. Aku pun tak macam tu. Apetah lagi nak dekat dekat PMS nie kan. :p Pastu tadi ade laa snap pic. Ingatkan nak upload tapi malangnya simpan kat phone memory pulakk. Hadoyy. Tape lah. Nak buat macam mane. Nanti dapat memory card baru masukkan. :D Okay lah. Nak main game. Byeee. :D

p/s: maggie goreng kat LV tu tak sedap. Hahahaha

Friday, 30 December 2011

Cari kerja. :D

Hye peeps. :D Sekarang rasa nak post entry about something yang penting jea. Kalau setakat nak kata "okay hari nie bosan. tak tau nak tulis ape" tapi tengok panjang pulak entry kau. Hahaha. Nie bukan nak tuju kat sape sape. Saya tuju untuk diri saya sendiri. So sekarang nak try laa ubah benda tu. TRY okayy. So kalau terbuat tu maknanya tak sengaja. Hahaha. Okay. Hari nie nak cerita pasal moments pegi cari kerja dengan Hafiz and Falee. Falee sumpah funny gile. Sometimes rasa dea macam Mr. Bean. Serious. Hahaha. Sorry kalau kau baca weh. But i think dea takkan amek port pun. Saya pun tak tau ape benda yang dea rasa penting. Tadi actually Hafiz dengan Falee pegi care keje. I think masa before semayang Jumaat tadi koet. Pastu lepas semayang, continue cari balik. Tapi Hafiz nak bawak saya sekali. Okay tape. Saya temankan lah. Lagi pun saya tengah rindu dea nak mampos ! Sebab saya tade credit nak text dea. Sedih jea.Tapi before tido dea akan call. Wish goodnite. Ouchhh. :p Pastu tiba tiba tayar tade angin. Hey wait ! Bukan salah saya keyh. Hafiz kata memang dah lama tayar tu macam tu tak ganti ganti. Asik tampal jea. Fuhh ! I'm not heavy at all. Saya kurus laa. #naksedapkanhati. Lepas tu masa Hafiz tengah cakap cakap dengan foreman tu, Falee datang. 

Falee: Weh pika. Kau tau tak tadi Hafiz nak ngorat akak kat 7E Tun Perak tu.

Me: Ape?!

Falee: A'ah. Tadi masa nak mintak borang aku tanye lah kak ada keje kosong tak? Pastu akak tu kata jangan laa panggil kakak. Pastu Hafiz malu malu pulak main main rambut sume *sambil buat gaya main rambut.

Me: Ouhh seriously? Okayy. 

Hahaha. Bila pk balik bole jugak suruh Falee nie always dengan Hafiz. Dea macam jujur sangat jea. Then bila Hafiz datang kena debik sekali. Hahahaa. Tu akibat menggedik dengan kakak 7E. Please laa. Takde class okay kakak 7E. Hahahaha. Hey Hafiz, jangan harap aku bagi kau keje 7E. Serious nie. :p Pastu masa nak park ade laa GADISGADIS kat tempat parking. Then Falee bole pulak menyakitkan hati. Adoyy. Kalau laa aku tinggalkan korang berdua silap silap balik bawak hasil kan. Bengang pulak. Then masa nak cari kerja Falee bole pulak blushing blushing. Hahaha. Bila suruh dea tanye dea kata "ouh tape laa. Aku dah confirm dapat kat mines." Hahah ayat dea confident gile. Then saya pun cakap laa ape yang patut. And Hafiz pun bawak jelah dea. Aca aca nak pujuk suruh cari keje. Hahaha. Then depab TGV saya cakap "apa kata you bawak dea pegi cari keje and i pegi lah mane mane. Try cari keje jugak. And he said okay. So, masing masing pegi laa cari keje. Pastu dah penat balik lah. Conclusion is Falee memang sengal. Hahaha. Keje asik merepek jea. Adoyy. Pape jelah weh. Tu jelah nak cerita. Thanks to myHafiz cus bawak i ikut u pegi cari keje. Sayangg you. Lepas nie kalau nak cari keje bawak i lagi eh. Kalau bole i nak apply jugak kat 7E Tun Perak tu. -.-

Thursday, 29 December 2011

He And Me.

This will be my last entry. Here, saya bukan laa nak cerita pasal hal rumahtangga kami. Tapi nak remove dirty minded people about couple macam kami nie. Hahaha. Okayy. Kami memang brutal. Kami bukan jenis couple yang SWEET yang always cakap *ayang dah mam? cayunk baru lepas mam. Hahaha. Bagi kami MAM means MAMPOS. Hahaha. So, if gado sometimes we will use that words. For example, *okay fine pegi mam. Like that. Cool right? Hahaha. Fine. Kitorang memang tak sweet macam korang. Kitorang kasar. Kitorang sometimes cakap pun like kawan kawan. Laaa, chill lah. Boyfriend koet. Bukan Husband. Bila cakap macam nie orang akan cakap *sekarang laa masa nak test jadi wife yang solehah. Respect husband. And i like *do i care bitch? Sukahati kitorang laa. Mula mula memang laa rasa macam sakit hati. Tapi lama lama macam best pulak. Hahahaa. Betul tak Hafiz? :p Bagi saya tak perlu lah nak formal sangatt. Kalau dah 5 tahun, lima lima tahun tu laa panggil awak sayangg baby anje. Hahaha. Tapi takesa. Tu hak masing masing kann. Tapi saya tak suka laa kalau ada orang cakap *eh, korang cakap macam kawan kawan jea kan. Tak rasa sakit hati ke bila dea panggil kau aku? Weyh, penat doe nak jawab soalan tuu. Buat apa depan boyfriend nak cakap baik baik but bila gado, jumpa kawan kau and FUCK FUCK kan boyfriend kau? Hadoyy. Tu tak kurang ajar pulak dengan boyfriend kau? Kata nak jadi isteri solehah. Chill laa weyh. Time time macam nie laa nak carut ke nak apa ke. Nanti kalau betul jodoh awak tak bole daa. Hahaha. Bodoh punya teori. Butsaya tak pernah pk macam tu pun. Baru jea terfikir. Okay lah. Last, here i've an advise. Just be yourself bila ade dengan boyfriend. If kita tunjuk keburukan kita and dea still ada dengan kita, tu maknanya dea sayangkan kita sebab hati kita. Tapi kalau kita always pretend untuk jadi yang perfect depan dea cus taknak dea tau keburukan kita, sampai bila? Kalau satu hari nanti kita kawen and dea dapat find out keburukan kita tu and dea tak dapat terima, tak ke jadi janda? Hahaha. Okay tak lawak. Kbyee. Nunytee. :)

Uncle SURFINE. :D

Okayy. Tadi pegi daftar lesen. Finally. Yeahh ! My mom saje buat gempak en. Saje menguji kesabaran hamba. Hahaha. So, pagi tadi dengan rasminya selasa nie saya akan pegi kursus 5 jam. Damn boring. Hahaha. Actually bukan nak cerita pasal benda nie. Just nak share about ape yang jadi time nak register tu. Masuk masuk jea ada orang. Nvm lah. Cakap cina. Satu hapak pun aku tak faham. Then, sampai turn saya. Actually owner tu kawan ayah saya. So, diorang borak borak kejap. Nvm. Saya bersabar lagi. Then uncle tu interview lah saya. Okay after dea explain everything walaupun dah 3 kali saya dengar benda tu, kena isi form.

Uncle: Okayy. Now kita isi form yea.

Me: Okayy.

Uncle: Eh, awak isi sendiri lah. Nanti saya salah isi pulak.

Me: * ==' gedik betul lah pakcik nie

Masa tengah isi form tuu, uncle tu borak borak laa dengan ayah saya. Then saya bagi form tu kat dea. Pastu dea tanye nak amek hari ape nie. Fikirlah. Okay saya pun berfikirlah. At the same time dea borak borak lagi. Okayy, saya pun dah tau laa nak amek hari ape but diorang still borak lagi. Pasal sewa office lah kawan baik lah ape lah. Standard lah kalau orang tua jumpa kann. Then saya pun bersabar punya lah lama. Tak tau how nak stopkan diorang. Then uncle tu pandang, dea cakap *lama kan awak fikir nak amek hari ape. And i was like ppffftttt. Kau yang cakap lama sangat kata aku yang lama fikir. Bengong. After that sume sttle.

Tak lama lepas tu ex-classmate masuk. Izzat Zakuan. Hahaha. Tak berubah. Bila saya dah selesai keluar lah dari bilik tu. But sempat stalk ape motif Izzat datang. Then saya dengar uncle tu tanye nak bayar untuk P ke? And Izzat jawab, tak nak repeat test undang undang. Hahahahaha. Asal gagal dow? Scary jugak laa. Tak tau apa yang buat gagal. Takut that will happen to me. Hee. That all. I know crita like sakai but sukahati aku lah. Kau baca buat apa. H tage Kbyee. Hahaha. Actually #Kbye. Daaa !

Pre Menstrual Syndrome

Wednesday, 28 December 2011

Tumblr. :D

Hyee. Hari nie dengan officialnya saya nak bagitau saya ada tumblr. Actually dah lama ada but tak berapa nak layan sangat. But after spm nie rasa macam nak aktif sume benda yang ada. Hahaha. Okayy. If sape sape yang ada tumblr tu follow lah saya keyh. Kalau sape follow, saya akan follow balik. And paling penting sape yang follow, saya sayang dea sangat sangat. Girls jeaa. Muehehehe. Kbyee. :D



Orang macam kau pun ada lagi dalam dunia nie kan.

Lagu blog saya dengan Mira sama lah. Kenapa ek? Citarasa kami sama mungkin. Hahaha. But that song are very meaningful for someone who really understand it. :') Daaaa ! Hahaha. Okay. Sebenarnya taknak cerita pasal tu pun. Cuba tengok title tu. Hahaha. Nie bukan nak gado gado taw. Saya budak educated. Tak suka dah gado gado nie. :) Hmm, okay. Entry nie actually untuk Si A yang makin lama makin menguji kesabaran saya. Kenapa dea macam nak cari pasal ek? mungkin saya patut pesan dekat dea yang please lah pegi cari keje. Jangan habiskan masa awak dengan jaja fitnah dekat kawan kawan awak tu untuk dapatkan perhatian dari diorang. Dulu awak pernah pesan dekat saya yang jangan rapat dengan kawan saya. Tapi sebenarnya saya yang kena pesan dekat kawan kawan awak tu jangan dekat dengan awak. Cuba laa raih perhatian orang dengan benda benda yang baik sikit. Betul lah kata orang. Kawan baik nie belum tentu sampai mati. Now, awak kenakan kawan baik awak sendiri. Sedangkan kawan baik awak tu lah dah tolong awak macam macam. Tu maknanya tak kenang budi. Kalau saya jadi kawan baik awak tu, saya akan jumpa kawan kawan lain and cerita everything pasal awak dekat mereka. Tapi kawan baik awak tu tak buat macam tu pun. Tu maknanya dea manusia lagi berguna dari awak. Kalaulah saya bole face-to-face dengan awak, kalau dapat ludah muka awak sikit pun jadilah. Tak mintak lebih pun. Tak sangka dalam dunia nie ade lagi manusia yang cari perhatian dengan cara buat fitnah dekat kawan kawan dea. Sume tu untuk mengelakkan pengaruh dea hilang. Babe, sampai bila benda kotor macam tu bole kekalkan pengaruh awak tu? Lambat laun kebenaran akan muncul. Dan orang akan tau siapa awak. Tuhan Maha Adil. What you give, you'll get back. :)

Tuesday, 27 December 2011

2011.

Here’s to 2011:

The year where friends became strangers and strangers became friends. 
Where lovers became haters and haters became lovers. 
The year where mistakes were made and lessons were learnt.
Where stories were shared and memories were created.
Where people hit rock bottom and where people raised back up.

Here’s to 2011: the drama, the fights, the memories, the laughter, the tears, and the craziness.
Bring on 2012!

Monday, 26 December 2011

You leave me alone.



My fiancee gave a challenge to me to live a day without him.
No communications at all and said if I passed it,
he'll love me forever.

I'm agreed. I'm did not text or call him the whole day.
Without knowing that my fiancee has only 24 hours to
live because he's suffering from cancer.
I'm excitedly went to my fiancee's house the next day.

Tears fall as I saw him lying on the coffin with a not on the side:

"You did it baby, can you do it everyday? I love you"

Prank Call.

Tadi ada numb yang tak dikenali call. Haha. Formal gila. Sumpah tak tipu. But, prank tu tak menjadi sebab tak sampai 2 minit orang tu dah kantoi. Sorry Izzaty. :D

#rainoverme bunyi.

Me: Hello?

Izzaty: Hello. Nie Syafiqa Mohd Jaafar ke?

Me: Yea saya.

Izzaty: Okay. Sebenarnya kami dah lama memerhatikan awak. Kami nak tawarkan awak menjadi model di Syarikat kami.

Me: *muka percaya. 

Izzaty: Kami ingin awak menjadi model shampoo untuk syarikat kami.

Me: *okay suara mcm kenal. Izzaty eh?

Izzaty: Haahahaha

Me: ppfffffttttt  -__________-


Okayy tu prank paling sakai sekali. Ingatkan betul betul. Susah nak cam suara tu. Nasib baik tak layan. Kalau tak malu jea. Hahaha. But tadi terfikir kalau cakap "Nie zaty eh?" but act tu call betul. Macam mane laa dow.Mesti malu en. Hahaha. Sorry zatyy. Kau memang jahat. :D

I love you.


Everytime I say I love you...

I'm really trying to say so much more than those three little words.
I'm trying to say you mean more to me than anyone else in the world.
I'm trying to let you know that I adore you and 
that I cherish the time we spend together.
I'm trying to explain that I want you and that I need you 
and that I get lost in wonderful thoughts every time I think about you.

And each time I whisper "I love you", I'm trying to remind you that you're the best thing that has ever happened to me.

Sentap menyentap. :)

Semalam ada orang sentap dengan entry saya. Hahahah kesian nya. Terasa eh? Tak sampai seminggu dah ada orang sentap. Hati tak kebal lagi tuu. Hahaha. Prob dengan orang lain tapi orang lain yang melalak. Sedih betul. Saya bukan nak cakap ape laa. Awak tu sedang digunakan. Sebab ada kawan awak yang tengah tade pengikut then nak tarik sume orang suruh ikut dea. Geli gila. Kawan Baik awak tu suka sangap awek orang. Nanti silap silap awek awak pun dea sangap taw. Hahaha. Awak semalam ada cakap awak tau latar belakang saya. Awak kenal saya berapa puluh tahun? Hahaha nak physco orang lah tu konon? Kelakar lah. Lepas tu awak kata awak tau benda kotor yang saya pernah buat? Hahaha lagi kelakar. Rapat dengan awak pun tak tapi kata tahu latar belakang saya. Please laa. Ouh lupaa. Awak selalu buat benda BERSIH jeaa. Pegang pegang bawah meja. Hahaha bersih gila kerja awak. Sukahati awak laa nak buat apa dengan awek awak. Jangan jadi benda lain sudah. Kawan baik awak tu pulak amek kesempatan jea tuu. Guna anjing nak melalak. Tu cara lama laa weyh. Dah laa tak kenang budi. Ingat awak howt? Paling sakai nak orang lain tapi DAPAT KAWAN BAIK pulak. Pastu yang paling sakai lagi, bole pulak layan kawan baik dea tuu. Hmm, tade prinsip punya manusia. Tak tau laa. Orang mcm nie pun ada kan. Nasib baik laa boyfie saya suruh saya sabar dengan apa yang awak buat. Kalau tak, memang staright jumpa si KAWAN BAIK tu then bagitau everything. Ingat ramai orang minat awak sbb awak howt lah ek? Sedar laa nama awak tu naik pun sbb apa. Kalau awak tu takde special kat sch tuu, awak NOTHING okayy. Bold it. NOTHING.  Jangan cakap orang fake. Cuba cermin diri tu duluu. Okay lah. Saya pun tak tau laa knp saya layan orang bodoh kan. Sebab tu laa saya jadi lagi bodoh. Sorry Hafiz, saya takkan layan anjing lagi. :)

Saturday, 24 December 2011

The true is


we hide because we want to be found,
we walk away to see who will follow,
we cry to see who will wipe away the tears,
and we let our hearts get broken to see who will come and fix them.

Wednesday, 21 December 2011

FS :)

Lagi lama kau melalak kat fb tu lagi banyak laa kau tunjuk sape diri kau. Hahaha. Kelakar. Nak menipu tak menjadi. Please lain kali prepare awal awal sebelum nak menipuorg. Kau ingat kitorang budak budak bodoh mcm kau yg senang kena tipu? Padahal kau laa yang sedang kena tipu dgn kitorang. Puas guna nama orang lain untuk tutup diri kau FARAH SYAKILA? Tak jadi kan? Hahaha. Tu baru sikit. Fyi, tak jadi dowh kau nak destroy relationship org. Kau pilih salah couple niee. Kesian kau. Keep going dengan usaha kau tu keyh. Semoga berjaya. :D

Tuesday, 20 December 2011

I'm the girl

I'm the girl who will put her head on your shoulder, not because she's sleepy, but because she wants to be closer to you...

I'm the girl who likes to be kissed in the rain, more than inside your bedroom or in an expensive resturant...

I'm the girl who says,"ok, but you owe me..." jokingly not because I actually want something, but because it means I get to spend more time with you...

I'm the girl you can take absolutely anywhere and I will (or at least try to) have fun because it means I am spending time with you...

I'm the girl who is incredibly picky, but when I find someone I like I want to spend the whole night curled up in their arms...

I'm the girl who never forgets all the sweet little things you do for me...

I'm the girl who actually keeps her body parts in her clothing in public... most of the time

I'm the girl who never gives up hope even when I tell others I have...

I'm the girl who once I let you into my heart, there's always a place there with your name on it. And even if we spend time apart, I'm the girl who never forgets you.

I'm the girl who loves to end a hug with a kiss...

I'm the girl who you can talk to about anything...

I'm the girl who laughs at your jokes...

I'm the girl who will have many inside jokes with you and will remember each one...

I'm the girl who will brag about you to all of my friends...

I'm the girl who will listen to you talk...

I'm the girl who really does want to be friends after a break up...

I'm the girl who loves it when you hug me for no apparent reason...

I'm the girl who loves it when you hug me from behind or kiss me on the forehead..

I'm the girl who loves you for you, and doesn't care what other people say about us...

I'm the girl who loves it when you introduce me to your friends as your girlfriend...

I'm the girl who loves the feeling when you take me by the hand without saying a word...

Congrats Waya. :)

Tadi waya msg. Waya cakap orang 7E dah call dea. Hahaha. Congrats wayaa. Lepas nie aku nak pegi 7E tu nak buli kau. Macam mana kau nak buli budak yang keje dekat JCo tu. Hahaha. Mybe aku nanti dapat kat Tun Perak koet. OMG. Scary gile beb. Takpe laa. Kalau mcm tu aku taknak keje lah. Sbb takde kau. Nanti lepas aku amek lesen, aku cari keje kat tempat kau keyh. Good luck waya. Semoga berjaya first day keje esok. Hee. Nanti tapayah teman kau cari keje lagi. Aku rasa kau dapat keje esok sbb kau mintak sungguh sungguh en nak kat 7E tu. Hee. Okay lah wayaa.Nanti aku selalu datang jenguk kau eh. Hahahaa.

I Will Eat You Biatch ! :D

Tadi Izzaty call. Then tibatiba tanye kenal tak Farah Syakila. And saya tanya laa kalau tengok muka or fb mybe kenal. Then Izzaty kata dea tak letak pic dekat fb. Okay nvm lah. After that i asked her why then she told me that that gurl post kat wall dea and cakap Bai is her's. And i like WTF. Apahal dengan betina tu. Meroyan ke. Bila tengok banyak jugak laa dea comment. KEPADA SiChantik, kalau awak baca blog nie Alhamdulillah lah. Saya suka sangat. Awak sape lah bodoh nak sundalsundal kan kawan saya? For at least sedundal dea pun takde lah meanjatuhkan maruah dea depan orang ramai. Apetah lagi untuk lelaki. You know what? You dah menampakkan kebodoham you. Hmm, pity u sweetie. I hope u bole lah dapat boy tu ek. I think Izaty's boyfie takde lah bodoh nak terima perempuan mcm u koet. Hmm, kesian tengok u. Kesian sangatsangat. Harap awak bahagia lah keyh. Kepada follower2 yang TAKEN, BEWARE with this Girl (mybe) sbb mybe nanty boyfie korang pulak yang dea sangap. Hahahaha. Byeee. :)

p/s: saya masih bole control marah saya sbb takde point marahkan budak sudal. :)

Monday, 19 December 2011

You're My Everything.

I fear that someday you might leave me because you realize you can do better
I fear that something is going to stand in our way and we will slowly drift apart
I fear that you won't call me or will get tired of who I am
I fear that you might realize how you've compromised for me
I fear that some one is going to steal you away
I fear that something inside of you is going to get annoyed with all the little things you used to love
I fear that one day something is going to happen 
and God will take you away from me
But most of all I am afraid that I may do something to make you cry, 
and if that happens I'll die

Kena Marah + Buat Muka = Solve Problem. :D

Tadi masa pegi lunch dengan hafiz, saya cakap dengan dea yang saya nak keluar dengan aini, izzaty, and waya sunday nie. Then dea buat muka serious. Hati dah takut nie. Harapharap jangan laa dea cakap NO. Hahaha.

Me: biee, ahad nie i, aini, zaty dengan waya nak keluar pegi mcD. saja nak jumpa aini.

Hafiz: Ada i cakap bole?

Me: #Aduhh asal tak bole pulak niee. Dah janji koett. *buat muka.

Hafiz: Dah tapayah nak mengada. Duduk rumah diamdiam.

10 seconds later

Hafiz: Hmm tapi kalau dah buat muka mcm nie pegi jelah. Tak sampai hati nak halang.

Me: #yess ! :D

Hafiz: Kejap lagi tulis lah dalam blog. Kena marah dengan i sume.

Hahahha. Babyy, i dah buat. Puas? #nie cari pasal nama nye. :D

The truth is hubby i memang baik hati. Just muka jea garang. Sbb tu saya sayang dea. Saya sayang Hafiz saya. Be mine forever pleasee. <3

Thing That A Perfect Guy Would Do.


  • Known how to make you smile when you are down.
  • Try to secretly smell your hair, but you always notice.
  • Stick up for you, but still respect your independence.
  • Give you the remote control during the game.
  • Come up behind you and put his arms around you.
  • Play with your hair.
  • His hand would always find your hand.
  • Be cute when he really wants something.
  • Offer you plenty of massages.
  • Dance with you, even if he feels like a dork.
  • Never run out of love.
  • Be funny, but know when to be serious.
  • Realize he's being funny when he needs to be serious.
  • Be patient when you take forever to get ready.
  • React so cutely when you hit him and it actually hurts.
  • Smile a lot.
  • Plans a romantic date full of things he wouldn't normally do because he knows it means a lot to you.
  • Appreciate you.
  • Help others out.
  • Drive five hours just to see you for one.
  • Always gives you a kiss when you leave, even when his friends are watching.
  • Sing, even if he can't.
  • Have a creative sense of humour.
  • Stare at you.
  • Call for no reason

LUNCH. :)




budakHyper :D

Tak tau nak cakap ape. Hahaha. Tadi pegi lunch. Dea sangat hyper lepas makan. Tu fakta. Kalau lapar dea baran, bila kenyang dea hyper. Nanti dea ckp bnda merapu rapu. Dea takkan berhenti bercakap. Hahaha. Sangat comel. Pastu tadi kena marah. Sbb snap pic masa dah habis makan. Hahaha. Memang silap saya. Saya kadangkadang bengong sikit. Hmm okay lah. Tak tau nak cakap ape dah. Byeee. :D

I've been proposed & I'm engaged :D


Ini sangat sweet. :)

Sunday, 18 December 2011

Wayaa, i miss this moment. :D


waya macam ada tahi lalat haha



paling lama nak snap -.-


paling sakai :D

mana satu jari saya? :D




HAHAHA







Saturday, 17 December 2011

My SuperbMom.

SEBELUM DAPAT SUME TENANG. 
DAH DAPAT SUME TERAJANG.

Ayat nie my mon create masa tengok satu drama bila boy tu nak purpose awek dea. Sakai en. :D

Pity me. :(

Hari nie Hafiz keje. Bosan sangat. Keje malam pulak tu. So, sampai pagi nanti lah tak dapat text. Bosan sangat sebab tak tau nak buat ape. Kalau dia ada, bole text ke, keluar ke. Tp kalau dah keje how nak text, nak jumpa.  Menyesal tadi bangun lambat. Kalau tak, mesti dapat text lamalama. Nie bangun pukul berapa, dia pun keluar pegi keje pukul brape. Tp ingat lagi dea kata ape, dea keluar cari rezeki untuk anak bini dea. Hee. Rindu you sayang bila ingat ape yang you cakap tu. Kalau dah bosan, otak pun beku. Tak tau nak tulis pape. Sorry korang. Takde idea nak tulis ape. Imisshim deadly. Seriously. :')

Friday, 16 December 2011

My Bad Day.

Hari nie memang hari yang malang bagi aku. Sangatsangat malang. Pagi tadi main game tak menangmenang. Asik kalah jea. Pastu bukak youtube asik buffering jea. Sape tak panas hati kan. Lepas tu pulak janji dengan waya pukul 3 nak pegi jj. Teman dea cari keje. Nie lagi lah malang. Waya datang amek kat jalan mati. Masa otw nak pegi jalan mati elok jea tak hujan. Guruh guruh tu ada laa. Elok sampai jea kat jalan mati hujan turun. Wtf mann ! Basah koett. Pastu text waya bole dea suruh tunggu jap. Pakai payung. Memang tak laa nak patah balik amek payung. Pastu berteduh bawah pokok. Lama jugak laa nak tunggu waya dengan abang dea datang. Hati dah panas nie. Then abang waya pun sampai. Bila sampai kat jaga belakang, bole pulak perasan wallet tertinggal. Then jeritjerit dalam kete waya 'eh stop !'. Then abg waya terus brek. Pastu cakap wallet tinggal. Hahaha. dalam hati malu gile beb. Pastu abang waya pun patah laa balik. Adoyy. Bila dah amek wallet sume pegi lah jj balik. Nasib baik tak sampai jj lagi. Pastu sampai kat belakang jj, keluar jea kereta bole pulak pegi langgar moto orang. Nasib baik tuan dea takde. Nasib baik langgar sikit. kalau kuat mau jatuh moto dea. Pastu gelak2 dengan waya. Nak masuk jea pintu jj bole pulak sandel tercabut. Hahaha. Nie paling sakai. Sume kelam kabut nak masuk jj sbb hujan bole pulak tercabut. Dah laa ada oang kat situ. Tarik waya sbb taknak waya tinggalkan aku sorangsorang kat situ. Malu sangat okayy. Waya kata abg tu pandang sampai kitorang masukk. Hahaha. Bodoh gile. Pastu jalan dengan waya jauhjauh. Takut waya terpijak kaki or tertolak then aku jatuh. Kalau budak larilari pun kelamkabut pegang waya. Takut budak tu langgar and aku yg jatuh. Hahaha. Hari nie memang hari yang paling malang lah doee. Memang takkan lupa sampai bilabila. :D

Writing.

Tadi masa keluar dengan waya, waya marah saya pasal blog saya. Dea kata yang tulisan blog saya kecik sangat. Yea ke? Kalau yea please tinggalkan comment. Hahaha. Waya macam marah sangat. Tapi takde laa sampai tengkingtengking bagai. Waya just kata 'pika,asal tulisan blog kau kecik sangat? Kau tau tak susah orang nak baca. Orang tua nak baca pun tak bole taw. Aku kena dekatkan mata kat skrin untuk baca post kau'. Saya just mampu gelak jea. Hahaha. Then balas 'blog aku memang untuk orang muda. Mane ade orang tua nak baca blog aku'. Hahaha. Pastu balik dari jj waya lepak rumah kejap. Then bila bukak blog waya tolong tukarkan tulisan then font dea sekali. Nampak sangat dea bersungguh-sungguh nak suruh tukar. Hee. Sayang waya. Okaylah. Sekarang font sume dah tukar. So, harap korang senang laa nak baca blog saya nie. :)

Abang & Ayang. :D

Cuba baca title tu. Mesti pelik en. Apetah lagi orang yang mengalaminya nie. Bukan just pelik, bahagia pun ada. Hee. Idk why semalam tibatiba kitorang bahasakan diri kitorang ayang and abang. Pelik en. Tapi bagi saya bahagia lagi baynak dari peliknya. Heee. 

Semalam kitorang dari pagi tak text. Sebab saya takde crdt. Then tengahari before dea main futsal kitorang jumpa kejap. Pegi mcD and online lunch sume kat sana. Nasib baik dea free kejap semalam. Then dah kenyang kitorang balik. After balik tu masingmasing online. Hahaha menggelabah en. Padahal baru jumpa dah online. Nampak sangat tak puas. Hahaha. Bukan 'puas' tu aw. Loser ! Then kitorang skype bagai tibatiba masingmasing bergurau benda yang menyakitkan hati. Hahaha. Pastu duadua merajuk. Then offline. Pastu dea terus gerak pegi futsal. #sakithatisebenarnyanie. Hahaha. Then tibatiba pulak waya IM kat fb. Ajak keluar cari keje. Tp hujan. Suruh dea text Hafiz suruh call tp satu jam selepas baru call. =='

Pastu malam tu tunggu jugak dea topupkan tapi tak bunyi pun hp. Mungkin marah lagi koet. Hahaha. Then dalam pukul 1120 macam tu hp bunyi. Weee dea dah share topup lah. Then start dari situ lah dea panggil saya ayang and saya panggil dea abang. Ouchhh so sweet. Rasanya nie baru kali pertama kitorang panggil macam tu. Selama nie biasabiasa jea kan. Tu yang jakun sikit tu sampai tulis kat blog. Hahahaah. Bila dea balik lepak jea dea msg 'ayangg, abang dah balik'. And i like 'haa? ayang?'. Tapi ckp dalam hati jelah. Hahaha. Pastu 'abang' saya ajak online. Then online lah kejap. Kejap jea. Dari pukul 12 smpai pukul 4. Hahaha. Tibatiba internet dea buat hal. And he said "ayang tunggu abang keyh. internet prob niee'. Hahaha comel lah pulak en. Dea kata kena try dari sekarang panggil mcm tu. Heee blushing pulaa. After that pukul 4 offline then call utk wish something before tido. Kami memang macam tuu. Mengada kan? Hahaha. Pastu dea jadi lah seorang boyfie yang sangat sweet pagi tuu. Dea cakap yang 'abang akan sayang ayang sampai bilabila', 'abang sayang ayang sangatsangat' and macammacam lagi lah. Winkwink. Sumpah hati berbunga weh. Kalau bole nak terbang jea. Hahahaha. Then selama lama kitorang cakap kat hp tu guna ayang and abang lah. Adoyy. Kitorang pelik en. 

Hahaha tu lah crt yang menarik untuk hari semalam. Semalam tak post pape pun kann. Saya buat satu entry jea.About mistakes. Sebab semalam takde idea nak tulis ape. Hahaha.InsyaAllah hari nie ade idea. Sebab pagipagi lagi dah bukak blog. Takde lah pagi sangat. Tengahari maksud aku. Hahaha. Okay lah. Tu jea nak tulis untuk post kali nie. Nanti Syafiqa tulis lagi yea. Hahaha byee :D

Thursday, 15 December 2011

Mistakes. :)

Kadangkadang manusia takkan dapat terima kesalahan lalu kita atau kisah silam kita. Kita tak bole salahkan diorang. Tapi jangan lah kita pegi mengamukngamuk marahmarah nak pertahankan kesilapan kita tu dekat orang ramai. Sebab benda tu just nampak kan kita lagi bodoh. Apa yang kita boleh buat is pasrah jea. Bak kata cerita OmbakRindu tuu. Kalau nak cakap redha tak boleh laa kan. Just Pasrah jea. Atau kata lain is menyerah. Manusia mana yang pernah nak terima kesilapan orang lain. Tapi apa yang penting kita belajar dari kesilapan kita tu and jangan ulang lagi benda tu. Kalau hidup tak pernah buat kesilapan sampai bila kita nak matang kan. So, kalau boleh jadi lah manusia yang bole menerima kesilapan lalu orang lain sebab sebenarnya kita pun pernah buat kesilapan tu. Nobody have a perfect cycle of life. That all for today.  Have a nice day. :)

Wednesday, 14 December 2011

miramiraesukahati.blogspot.com

SitiAmiraBintiAli


Sahabat saya nie baru buat blog. Hahah. Mungkin dea jealous sbb saya dengan izzaty ada blog. So, ade tempat untuk kami potpetpotpet. Hahaha. Paling bahagia bila dea ada buat entry pasal saya. Ouchh, terharu gile bhai. Rasa nak hugghugg sikit. Hahahaha. Sayang kau lah. Aku rasa blog kau akan lebih menarik bila kau tulis pasal aku. Hahahahaa perasan sangat okay. Hahahaha. Meyh tengok blog dea meyh. :)


Hye. Saya baru balik teman mak pegi Mydin. :D






p/s : sejak waya kata saya chantik bila pakai cekak rambut sejak tu lah saya rajin pakai. :D

Letter from iTWEB








Petang tadi tibatiba abah balik jea dengar dea bisingbising. Pastu tibatiba marah sebab dapat surat dari Kolej KYPC. Dia kata asal apply kolej tu. Takde standard. Hahah. Boleh pulak. Pastu kata yang kolej tu mahal tapi belajar ntah pape. Adoyy. Dia cakap berdasarkan pengalaman. Sebab ada abang sedara yang pernah belaja kat situ then dea complain tempat tu tak bagus. Hee. Tu jelah nak cakap. Tak tau nak cakap ape dah. Hahaha. Byee.

Tuesday, 13 December 2011

Almost 3 years.

2009


2010


2011

I'll be yours and you'll be mine. InsyaAllah. :)

Thanks Allah. :)

12December2011

Hmm, Thanks Allah. Semalam relationship kitorang dah masuk 2tahun6bulan. Hee. Ofcourse suka ngek ! Tipu lah kalau saya cakap selama nie kitorang bahagia jea kan. Mesti lah ada gaduhgaduh sikit but nampaknya kitorg bole face lah. Kalau tak, tak mungkin lah koet sampai sekarang. Masingmasing kena always giveandtake lah kann. Tak bole laa 'jualikan' bak kata Izzaty Sahury. Hahaha. Masingmasing kena sabar. Macam dia. Sabar tahan kerenah saya. Sebab selama nie dea kuat mengamuk pun sebab saya selalu buat salah. Pastu nak jugak menang kann. Memang kena marah kawkaw punye laa. :D I hope relationship nie bole bertahan sampai bilabila. Sape yang taknak relationship mereka berjaya kan. So, same lah dengan kitorang. tapi kami hanya merancang, Tuhan yang menentukan. Selama nie banyak benda yang kitorang belaja. Belaja dari kesilapan orang lain and diri sendiri. Ape yang saya belaja is saya kena percayakan dia. Saya tak boleh selalu curiga dengan dia. Even saya macam tu dulu tapi dea sabar jea. Tapi sekarang dah tak dah. :) Satu benda yang paling penting kami belaja, PENIPUAN takkan bawak relationship tu kemana mana. Just be proud of our partner and jangan terlalu obses tengok kebahagiaan couple lain sampai relationship korang hancur mcm tu jea. Saya cakap sebab tu lah kesilapan yang saya pernah buat dulu. But saya beruntung sangat sebab dapat partner yang betulbetul penyabar. :) IsayangyouHafiz <33. I promise lepas nie i akan jadi gurl you yang lebih matang. :)

Exhausted.

Hmm, perasan tak semalam saya tak post pape kat blog? Hahaha perasan tak? Kalau tak perasan aku tampar kau. Hahaha. Semalam penat laa weyh. Asik main game jea. Sampai habis jugak laa coins. Hahaha. Lagi pun saya nak beat Hafiz kat Diamond Dash tu. Tp tak tau asal tak gerakgerak point tu. Haih. Actually ikutkan semalam nak cerita pasal satu tweeter nie. Dia mcm hina agama aku jea. Tp takut laa ouh nak postpost pasal agama nie. Benda tu kan sensitif. Japgi salah statement mampos aku kena pape karang. Nak marah pun marah dalam hati jelah kan. Cuti sekolah nie bangunbangun jea terus online. Nampak tak betapa bosannya hidup. Kalau baca buku karang macam pelik pulak kan. Hmm, tunggu jelah sapesape yang ajak saya keluar. Okay lah. nak breakfast dulu. Have a nice day korang. Iloveyouu. :)

Sunday, 11 December 2011

ABC + BURGER.

Hahaha. Entry dea macam sakai tapi tak tau nak buat tajuk ape. :p

Tadi around 830 myHafiz amek saya. Tibatiba mengidam nak makan burger kan. Hahaha. Macam orang pregnant pulak. Sebenarnya saje jea. Alasan nak jumpa Hafiz. Hahaha jangan bgtau dea. :D

Lagi satu saje nak menyusahkan dea. Heee. Mengada gila anak Jaafar nie. Sukahati lah. Okay dah. Nak start cerita nie.

Masa jumpa tadi sempat lah jugak gossipgossip kann. Sejak habis sekolah nie tak tau nak gossip dengan sape. Apetah lagi dengan tade crdt nye kan. So kitorg gossip bersama jelah. But hari nie dea yang start dulu. Hahaha. Terkejut gila dea mulakan gossip dekat saya. Kitorg gossip pasal ABANG ALIM. Bacalah entry 'WAJIB BACA' kat sebelah nie. Satu benda nak bagitau. Tadi tengok Hafiz saya macam kacak lah. Hahaha. Bukan selama nie tak kacak tapi tadi kacak dea lain macam. Melting gila. Seriously. Bila dia semangat cerita pasal orang alim tu lagi lah. Then bila kacau dea, dea senyum OMG. Lagi lah weyh. Ape maksudnya ek? Rindu sangat maybe. Hahaha. Hmm, nie berapa lama lagilah dapat jumpa dia. Dengar cerita nak ke congkak pulak. Haaaa, tido lah dalam hutan tu. Tak jealous pun. -.-

Baiklah. Sampai kat sii jea. Kejap lagi kalau ada idea nak tulis ape lagi saya post yea. Byeee :)

LOVE Tutorial. :)

Kepada boy kat luar sana. Kat sini ada lah saya nak cakap sikit. Nie kira saya wakil awekawek kat luar sana tu. Kalau dah mintak couple dengan someone nie, jaga lah sikit hati mereka tu yea. Bukan nak cakap bila dah bercinta tu kena bagi komitmen macam orang yang dah kawen, but dea lebih kurang laa. Hahahaha. Kalau busy sangat, luangkan lah sikit masa untuk awek awakk. Jangan tinggal terus jea. Kalau setakat 5message pun dah cukup. Tanye dah makan ke belum bagai. Bukan main tido jea taw. And jangan lah salahkan awek awak kalau dea lagi banyak spend time dea dengan kawankawan kalau awak tu asik menghadap komputer jea. Main game. Kalau rasa game tu lagi buat awak bahagia, couple jea dengan komputer tu. Lagi senang. Kalau awak tak main game tu brape bulan pun, takde lah game tu akan menangis pasal awak. But kalau awak main tinggalkan jea awek awak tu dengan tak message call bagai, sape tak nanges kann. Dah ada awek yang setia pun cukup baiklah. Kang cari lain kang, cerita kat kawankawan awek awak tu mainkan hati awak. Errr menyampah. Kalau rasa tak sayang. cakap jea terus. Awek awak tu pun ade perasaan. Bukan nye macam game kesayangan awak tu yg tade perasaan. Sakit nye hati kalau bayangkan muka budak lelaki yang tak reti nak care pasal perasaan awek dea. Saya ada lah kenal sorang tapi tak perlulah koet cakap sape. Mampos aku kena sepak kang. Hahahaha. Okay lah. That all for today. Nunytee. :D

p/s : dah 2 kali entry kata 'that all for today'. Hahaha sukahati lah. btw, nie pun takde kena mengena dengan myHafiz taw. :p

Wajib baca. :D

Patut tak kalau saya kata yang lelaki yang alim tu belum tentu alim. Awak tu sedar lah sikit. Muka macam orang baik, tp kat blog makimaki carutcarut orang. Manusia ape lah awak nie. Tak tau lah kalau awak tu cuma nak pretend depan orang jea yang awak tu baik alim bagai. Kalau ada blog tu pandaipandai lah behave sikit yea ayatayat awak tu. Bukan ape. Awak tu dalam kategori orang alim. Malu laa weyh. Awek awak pun mungkin malu jugak taw. And lagi satu yang paling penting. Tapayah nak bajet sangat yang awak tu care pasal perasaan orang yang awak sayang keyh. Geli mat. Awak tu lebih kurang jea macam kitorang. Bukan ke orang alim nie penyabar? Takkan tak bole menunggu sikit kann. Baru kena tunggu sikit dah keluar Fuck bagai. Adoyy. Mungkin lupa nak solat koet  time tu.  So, tu jelah luahan perasaan untuk hari nie. Kalau terasa mintak maaf yea. Or kalau ada sapesape yang nak bantah, mintak maaf sangatsangat. Nie luahan jea. Goodnite. :)

p/s : nie takde kena mengena dengan Hafiz saya keyh. :)

Game.

Entry kali nie sakai. Hahaha. Pagipagi kitorang dah on. Main game. Beat dua orang. Best jugak. Paling sakai Hafiz ajak main game snooker. Hahahaha memang kalah lah. Pastu bila saya main asik tak masuk dia bengang. Hahahaha dah kata tak reti main. Kang tunjuk reti main kang kata dah biasa main. Hahaha. Padahal baru pertama kali seumur hidup. Hari nie bosan. Takde benda yang menarik berlaku. So, tak tau nak cerita apa. Kalau nak tengok entry bestbest buat lah hal dengan saya. Confirm saya buat entry paling best. :D

Saturday, 10 December 2011

Something you all should know.

Kalau entry tu saya guna penggilan AKU that mean saya tengah marah. Thank you. :)

Moral Values. :)

Hari nie aku belaja something. Kalau kau ada masalah, jangan cerita dekat sapesape. Just pendam dalam hati sampai mampos. Biar sakit hati sendiri dari cerita dengan orang lain yang akan menambahkan lagi sakit hati kau. That all for today. Thank you. :)

We.Us.Our

Semalam masa keluar tibatiba dia ingatkan balik rules yang dia pernah buat untuk saya. Sangat funny. First rules dia is dia cakap lelaki tak bole pandang saya lebih dari 5seconds. Next, lelaki tak bole cakap dengan saya lebih dari 3minutes. And last is lelaki tak bole ada sebelah saya lebih dari 3seconds. Awww that is so sweet. Hahaha gile. Pastu idk why semalam dea sangatsangat lah sweet. Masa nak tunggu masuk wayang, saya nak lah tengok numb bilik tu dah on ke belum. So, saya takde lah pandang dia. Pastu tibatiba dea marah. Dia cakap dia taknak saya pandang tempat lain selain pandang dia. Dia cakap risiko tinggi untuk saya pandang lelaki lain. Hahaha comel sangatsangat. So saya kena laa pandang jea muka dia yang kacak tu and biar dia yang tengok numb tu dah on ke belum. Rupanya dia nie cemburu jugak yea. Selama ada dengan dia tak pernah pulak dia tunjuk cemburu dia yang macam nie. Heee. Bahagia gile okay bila orang buat kita macam tuu. Kau ada? Hahahaha ! Dia lelaki yang sangat hebat saya pernah ada. Saya sayang dia sampai mati. Mungkin semalam dia try untuk chillkan mood saya balik disebabkan budakbudak bodoh yang menyakitkan hati. Yes he did it. Saya bahagia sangat semalam. Thanks sayang. Thanks untuk semalam. Bahagia sangatsangat. Iloveyou Hafiz <33

Setiap gambar ada cerita. :D